Förr eller senare behöver nästan alla som driver ett eget företag starta en rekrytering för att kunna skala upp företaget. Vet du vad det finns för olika tillvägagångssätt för att rekrytera människor till ditt företag? I denna artikel går vi igenom de vanligaste sätten och vad du behöver tänka på när du ska rekrytera personer till ditt företag. Läs mer här nedanför.

Rekrytera själv eller via Arbetsförmedlingen

Rekrytering tar oftast längre tid än vad man tror. Driver man eget kan det här ta en väldigt lång tid och vara en process som stjäl värdefull tid från arbetet. Därför är det många som väljer att rekrytera via en rekryteringsfirma, bemanningsföretag eller Arbetsförmedlingen. Det billigaste alternativet är via Arbetsförmedlingen. Du kan själv söka efter kandidater på deras hemsida, träffa kandidater via deras rekryteringsträffar, anställa någon via anställningsstöd och mycket mer. Snabbaste alternativet kan vara att anordna en rekryteringsträff som Arbetsförmedlingen kan ta fram. Störst synlighet för jobbpositionen får du om du annonserar. Detta gäller alltså om du går via Arbetsförmedlingen.

Andra sätt att rekrytera

RekryteringBemanningsföretag har seglat upp som ett populärt alternativ både för de som söker jobb men också de som ska rekrytera folk till sitt företag. Fördelen med att ta fram kandidater via ett bemanningsföretag är att bemanningsföretaget kommer sålla ut de kandidater som de (efter en tidigare överenskommelse med dig) anser passa dina kriterier. Du kan göra den sista intervjun och om personen passar så kan denne anställas, via bemanningsföretaget, i ditt företag. I längden är dock det här sättet dyrare än att direktanställa en person och därför är det vanligt att man direktanställer personen hos ens företag om intresse finns framöver.

Praktikanter, nyanlända och ens sociala nätverk

Det har kommit många nyanlända till Sverige som besitter stor kunskap men som kanske inte behärskar språket riktigt än. Beroende på ditt företag kan det därför vara en bra idé att även kolla om nyanlända skulle passa i ditt företag. Det skulle då bli en vinst både för samhället, den nyanlända som får en chans att integreras i samhället och för dig som dessutom kan få upp till 80 % av lönen i bidrag från staten. Andra sätt kan vara att ha praktikanter under en viss tid. Du behöver inte betala ut någon lön. Praktikperioden kan vara mellan en vecka och sex månader.

Gör en kravprofil

Behöver du kortvarig arbetskraft eller trogna medarbetare som ska växa in i rollen i företaget under en lång tid? Det här påverkar ditt val när du ska leta efter ny arbetskraft. Därefter är det bäst att du skriver ner en kravprofil på den tjänst du ska utlysa. Vad är det som du kan erbjuda och vad är det för egenskaper och erfarenheter som du söker? Den person du väljer kommer också påverka företagets riktigt framöver. Smartast kan vara att först höra av dig i ditt egna sociala nätverk om du har en kompis som känner någon som skulle passa för tjänsten.